DOBRODOŠLI!

Dobrodošli na spletni strani Zavoda Dostop (Zavod za spodbujanje dostopnosti). Namen zavoda je spodbujanje strokovne in širše javnosti k zagotavljanju dostopnega prostora in storitev za vse uporabnike ter ponujanje kakovostnih  rešitev v zvezi z dostopnostjo  ob stalnem sodelovanju z uporabniki s posebnimi potrebami. Zavod ponuja celostne rešitve dostopnosti, ki zajemajo in med seboj povezujejo prostorsko načrtovanje, oblikovanje, informatiko in izobraževanje z namenom, da se omogoči vsem uporabnikom dostop do osnovnih javnih storitev in vsebin, z možnostjo, da lahko uporabniki sami  sodelujejo v procesu. 

Novice

AKTUALNO: MDSSNG sodeluje na okrogli mizi Kariernega centra Evropske pravne fakultete 2. decembra 2014 ob 16.30.

Igor Miljavec, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica bo na okrogli mizi na temo Odstanjevanje grajnih ovir kot nepremičninski izziv sodobne demokratične družbe predstavil pogled na tematiko z vidika ranljivih skupin.

AKTUALNO: Zavod DOSTOP se bo predstavil v okviru rednega srečanja Lions klub Idrija v hotelu Jožef v Idriji 9. 12. 2014 ob 18.30.

Župan občine Idrija Bojan Sever bo predstavil strategijo razvoja občine po modelu pametne skupnosti, v okviru katere bo Andreja Albreht, direktorica zavoda Dostop govorila o varnih poteh za osebe s posebnimi potrebami.

Podpisano pismo o nameri o sodelovanju z Lions klubi Severne Primorske.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, Lions klubi četrte cone prve regije in Zavod DOSTOP so novembra 2014 podpisali pismo o nameri o sodelovanju in uresničevanju ciljev s področja zagotavljanja dostopnosti do prostora in storitev.

Vabilo na brezplačni strokovni seminar

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Mestna občina Ljubljana in Zavod DOSTOP organizirajo brezplačni strokovni seminar o urejanju dostopnosti urbanega prostora za slepe in slabovidne s poudarkom na talnem taktilnem vodilnem sistemu (TTVS) , ki bo potekal v sredo, 19. 11. 2014, od 9.30 dalje v Veliki sejni dvorani Mestne hiše v Ljubljani. Več o programu. Prijave zbiramo do petka, 14. 11. 2014, po e-pošti na polona.car@zveza-slepih.si ali telefonu 01 470 02 44

© 2014 DOSTOP. Vse pravice pridržane. Avtorji: Brigada